Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ


Συνταγές για μάσκα ομορφιάς και για καθαρισμό προσώπου με απλά φυσικά υλικά που δημιουργούν εκπληκτικά αποτελέσματα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί οι δαπάνες περικόπτονται στα αναγκαία. Το κόστος αγοράς επώνυμων προϊόντων ειδικά για την ομορφιά είναι αρκετά υψηλό. Οι περικοπές ξεκινούν από τα περιττά και πολλές φορές πλησιάζουν επικίνδυνα και τα αναγκαία. Είναι όμως περιττό η περιποίηση της επιδερμίδας ???
Απλές συνταγές για να αποκτήσετε λάμψη, με βάση το ΜΕΛΙ.

Καθαρισμός Προσώπου με μέλι

Συστατικά:
·         1 ½ κουταλιές της σούπας μέλι
·         2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε σκόνη
·         1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι

Οδηγίες:
Παίρνετε αμύγδαλα, αφού τα ξεφλουδίσετε με καυτό νερό, τα καβουρδίζετε στο φούρνο. Μόλις αρχίσουν να ροδίσουν, τα βγάζετε. Αφού κρυώσουν τα κονιορτοποιείτε στο μπλέντερ. Προσοχή να γίνουν στην κυριολεξία σκόνη.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το μέλι με την σκόνη αμυγδάλου και το λεμόνι. Πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενή πηχτή κρέμα. Την αφήνετε για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια μπορείτε να τρίβετε απαλά το πρόσωπο και ξεβγάζεται με χλιαρό νερό, κάθε φορά που νομίζετε ότι οι συνθήκες το απαιτούν. Ποσότητες που ενδέχεται να σας περισσέψουν διατηρούνται και εκτός ψυγείου.

Αποτέλεσμα:
Το μέλι έχει ευεργετικές ιδιότητες περιέχει πληθώρα συστατικών όπως αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα κ.α. που εξασφαλίζουν στο δέρμα ενυδάτωση. Ενώ το λεμόνι καθαρίζει και δίνει λάμψη στην επιδερμίδα. Έτσι επιτυγχάνετε μία γρήγορη ενυδάτωση και αναδόμηση της επιδερμίδας.


Μάσκα Ομορφιάς για ξηρά δέρματα

Συστατικά:
·         1/2 αβοκάντο (ώριμο)
·         1/3 φλιτζάνι μέλι

Οδηγίες:
Πρώτα αφαιρέστε τη φλούδα από το αβοκάντο. Αναμείξτε το αβοκάντο με το μέλι σε ένα μπολ πολύ καλά. Η μάσκα είναι έτοιμη προς χρήση μετά από 10 λεπτά. Απλώστε την στο δέρμα σας για δέκα περίπου λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα με μια χλιαρή βρεγμένη πετσέτα.

Αποτέλεσμα:
Το αβοκάντο και το μέλι είναι συστατικά που ενυδατώνουν σε βάθος και ενισχύουν την επιδερμίδα. Για ώριμα δέρματα με ρυτίδες ή για ξηρά δέρματα, αυτή η μάσκα είναι πραγματικά σπουδαία. Η δοκιμή θα σας πείσει.


Μάσκα Ομορφιάς για λιπαρά δέρματα

Συστατικά:
·         1 ώριμη μπανάνα
·         2 κουταλιά της σούπας μέλι
·         1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι

Οδηγίες:
Λιώνετε την μπανάνα με ένα πιρούνι, αφού την ξεφλουδίσετε, σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ανακατεύετε την μπανάνα με το μέλι και προσθέτετε σταγόνες από χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι. Προσέχετε το μίγμα να μην γίνει πολύ υδαρές. Μετά από 15 λεπτά μπορείτε να την χρησιμοποιείστε. Την απλώνετε για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε το δέρμα σας με χλιαρό νερό.

Αποτέλεσμα:
Αφήνει το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου